Siirry pääsisältöön

Korttikuninkaan 50x2 haaste, osa 1

Korttikuninkaan vuoden 2018 haasteena on pelata 50 eri peliä vähintään kaksi kertaa. Peluutuksella ei ole jäjestystä. Mitä tulee pelattua riippu mielihaluista ja peliporukasta.

Yllätten ensimmäisen kohdan haasteessa täytti peli nimeltä Tavern Masters, jota pelasimme loppiasena ystävän kanssa. Minulla ei ollut mitään tietoa tästä. Tunnelmallisen näköien pelilaatikko herätti mielenkiinnon heti. Erityisen hienoja olivat metallikolikot, jotka ovat todella isoja ja painavia. Mukana oli Dirty Deeds ja Games of Chance lisäosat.

Tavern Masters. Kuva: Timo Lindi

Tavern Masters on kevyt korttivetoinen koneistonkehityspeli, jossa pelaajat majatalon omistajina kehittävät majataloaan houkuttelevammaksi vierailijoiden houkuttelemiseksi. Alussa, kun ensimmäiset kortit jaetaan, on pelin ainut draftaus. Tässä vaiheessa on mahdollista hieman päättää tuleva strategiaan, joka tosin riippuu täysin korttituurista. Peli jakautuu kolmeen vaiheeseen: päivä- , yö- ja 'tilin laskeminen' vaihe. peliä pelataan yhtäaikaisesti, koska eri vaiheissa ei ole interaktiota. Päivävaiheessa kehitetään majataloa. Ostamalla tai palkkaamalla, jos on sopiva asia on jo majatalossa, työvoimaa tai tuotteita majatalo kehittyy. Yövaiheessa vierailijat tulevat ja tuovat tuloja majataloon. Jos vierailija tykkää jostain esim viihteestä, hän jää pitemmäksi aikaa vierailulle. 'Tilin laskeminen' vaiheessa kerätään tulot, joilla kehitetään lisää majataloa. Kierroksen lopussa vierailijat poistuvat ellei heille ole tarjota mistä tykksäävät. Peli päättyy kun kierroksen lopussa jollain pelaajalla on 20 tai enemmän kolikkoa. Eniten kolikoita kerännyt on voittaja. Peliä jatketaan tasapelin sattuessa, kunnes yksiselitteinen voittaja on saatu selville.

Älyttömän päheet kolikot. Kuva: Timo Lindi

Dirty Deeds lisäosa tuo 'siitäs-sait' kortit ja uuden vaiheen peliin, jossa interaktiot tapahtuu. Games of Chance tuo nopat, joita käytätetään lisäosan korttien toiminnoissa. Pelissä on myös yhteistyövariantti, jota en ole kokeillut.

Pelin kuvitus on pääosin onnistunutta ja teeman mukaista. Joissa korteissa ei ihan ole onnistuttu. Eräissä tapauksissa ei ole epäilystä mihin osaan ihmistä taiteilija on viehtynyt. En suosittele teeman takia pelaajille, jotka näkemästään saattavat hermostua. Sääntölehtinen on lyhyt, selkeästi totetutettu ja nätti, mutta jättää hieman liian paljon epäselvyyksiä netistä haettavaksi.

Peliajaksi on merkitty 20 - 30min ja 1 - 6 pelaajaa. Peli on nopea pelata, kun konsepti tulee tutuksi. Peli nojautuu aika paljon korttituuriin, joten tiukkoille analyysiveikkoille tämä ei oikein sovi. Ilman Dirty Deeds lisäosaa peli on monen pelaajan pasianssi ja lisäosan kanssa varsin häijy peli.

Korttikunings tykkää pelistä vaikka pieniä puutteita oli. Kuuluu pelikategoriassa pelaan, jos joku pyytää tai fillerinä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Wizard - sääntölyhennelmä

Pelin kuvaus ja tavoite Wizard on tikkipeli, jossa pelataan useita kierroksia riippuen pelaajamäärästä (3-6 pelaajaa). Ennen kortien pelaamistä pelaajat tekevät tarjouksen kuinka monta tikkiä pelaaja voittaa kierroksen aikana. Kierroksen lopussa pelaajat saavat pisteitä saaduista tikeistä. Miinus pisteitä saa, jos asetettu tarjous ei totetutunut. Bonuspisteitä saa, jos tarjous toteutui. Peli koostuu useasta kierroksesta, joissa pelaajille jaettavien korttien määrä kasvaa kierroksesta toiseen. Ensimmäisellä yksi kortti, toisella kaksi kortia jne. Viimeisellä kierroksella jaetaan kaikki kortit. Jakamattomat kortit jätetään pinoksi kuvapuoli alaspäin. Alkuvalmistelut Yksi pelaajista valitaan luottomieheksi, jonka tehtävä on olla kirjuri ja jakaa kortit.  Korteista Kortteja on 60 kappaletta, jotka jakautuvat maittain Ihmiset (sininen) Kääpiöt (punainen) Haltiat (vihreä) Jätit (keltainen) Kunkin maan vahvint kortti on 13 ja heikoin 1. Lisäksi on  4 Velh

Dungeons&Dragons: Castle Ravenloft - pikasäännöt

Kuva BGG:stä Pelaajat tutkivat luolastoa Castle Ravenloftin alla ja selvittävät skenaario kohtaisen tavoiteen. Peli on yhteistyöpeli ja 1 - 5 pelaajalle. Alkuasetelmasta Valitse skenaario 'Adventure book' lehtisestä. Sekoita 'Monster', 'Encounter' ja 'Treasure' pakat. Pelaajat valitsevat sankarin. Lisäksi pelaajat ottavat sankarin figuurin ja Power kortit.  Jokaiselle pelaajalle jaetaan yksi aarrekortti, kuvapuoli ylöspäin pelaajan eteen. Ota esille kaksi 'Healing surge' laattaa. Nämä laatat ovat yhteisiä pelaajille. Laita 'Start Tile' pöydälle. Muodosta skenaarion ohjeiden mukaan luolastolaattapino. 1) Encouter deck 2) Monster deck 3) Treasure deck, 4) Dungeon tiles 6) Scenario specifics 7) Starting tile 8) Hero cards + power cards 9) Healing surges 10) Hero cards + power cards Luolastolaatat eli 'Dungeon Tiles' Luolastolaatoista muodostuu skenaarion luolasto. Laattaan on kuvattu ruudukko, jota pitk

Dale of Merchants Collection

Dale of Merchants Collection on jatkoa aiemmin ilmestyneille Dale of Merchants 1 & 2 peleille. Dale of Merchants Collection on yhteensopiva aiemmin ilmestyneiden kanssa ja tuo lisää ominaisuuksia tähän hienoon korttipeliin. Aiemmista sarjan peleistä on kirjoittanut mm. Lautapeliopas ja Pöydällä . Tarkoitukseni on esitellä Dale of Merchants Collection pelin sisältöä. Käytän tästä eteenpäin DoMC lyhennettä. DoMC oli alunperin Kickstarter kampanja ilman scretch goaleja. Toisin sanoen, jälleenmyynti versio on saman kuin Kickstart versio. DoMC on saatavilla hyvin varustelluissa lautapelikaupoissa. Pelilaatikko on hyvin suunniteltu. Sen sisälle sopii kaikki aiemmat DoM pelit korttisuojitettuina. Mukana on organisointia varten kuvitetut ja nimetyt jakajat. Minun aiempi DoM kokoelma oli epämääräisessä pahvilaatikossa hujan hajan. Nyt olen tyytyväinen kun kaikki on yhdessä siistissä pelilaatikossa. Laatikossa on tilaa on vielä tulevalle Dale of Merchants 3 lisäosalle, josta on vahva